This is my explore pages !!
love-this-pic-dot-com:

DIY Banana Chocolate Sandwich

banana sandwich???! ๐Ÿ˜‹
ahahahaaaa….. my bro,
mirip banget dgn #danang presenter acara #the_new_comment

ahahahaaaa….. my bro, mirip banget dgn #danang presenter acara #the_new_comment

The Only Living Sahabi of Rasulullah Muhammad โ—”ุฑโ—”

#selena_gomez

#selena_gomez

Tidakkah kalian merasa terusik ketika negara tetangga mengintai “ada apa-apanya” kita ?


Dunia itu dipenuhi oleh banyak aktor. Sekumpulan kita dan mereka dibatasi oleh yang namanya negara (Negara ialah wilayah berpenduduk yang memiliki territorial atas pemerintahannya.red). himpunan aktor dalam lingkupan negara itu menggambarkan karakter negara itu. Karakter Negara kita apa? Ketika issue penyadapan oleh Australia telah menyeruak. Ayahku bilang, itu suaka mereka terhadap kita. Lho kok terhipnotis dengan perlakuan โ€œdiaโ€ didepan umum? โ€œdiaโ€ itu mengintai kita (bukan kita ~tapi apa yang dimiliki kita~).
Kita sebagai aktor seperti apa ketika ada aktor antagonis di depan mata? Umm aktor protagonist atau aktor pendukung yang hanya lewat di negeri sendiri? Seharusnya kita pilih aktor protagonist (pelaku utama) di negeri ini, apalagi kita berlabel Pemuda Yang Berpengaruh. Seperti di film toh, gak akan ada penyelesaian masalah ketika antagonist tidak berhadapan langsung dengan protagonist. Apalagi bayaran pemeran antagonist dan protagonist itu tinggi, lain halnya aktor pendukung yang hanya lewat (sudah bayaran kecil, terekspos bagian tubuh terpotong, suara nya tidak didengar, mengikuti penuh sutradara pula mau pilih itu? Jangan).
Protagonist dalam kehidupan nyata itu mudah sekali dimisalkan tindakan pada pemerintahan negeri ini. Ketika muncul laporan penyadapan Australia terhadap Indonesia berdasarkan pada sejumlah dokumen rahasia yang dibocorkan mantan agen National Security Agency (NSA) AS, Edward Snowden. Tengoklah Menlu Marty Natalegawa memanggil pulang Dubes RI dari Canberra, Australia. Menyelesaikan masalah? Ayo mana penasaran mu sebagai penonton serial drama kehidupan? Langkah pemerintahan Indonesia dinilai sebagai langkah tegas atau hanya sebagai konsumsi publik saja. Ada jumpa pers lho..
Paginya Selasa (19/11/2013), Dubes RI untuk Australia Nadjib Riphat Kesoema meninggalkan Canberra. Dalam pesan kepada staf kedutaan, Nadjib memastikan semua kerja sama Indonesia dengan Autralia, kecuali di bidang politik dan pertahanan, tetap berjalan normal (kompas.com, 19/11).
Disayangkan yang tampak sejak awal justru sikap lembek dan tidak tegas. Sungguh patut dipertanyakan. Pakar Hukum Internasional Universitas Indonesia, Hikmahanto Juwana, mempertanyakan reaksi Presiden SBY soal penyadapan, yang baru dilakukan setelah telepon Ani Yudhoyono masuk daftar telepon yang disadap oleh intelijen Australia. Sebelumnya, reaksi atas penyadapan oleh Amerika bahkan nyaris tak terdengar. Penarikan Dubes ini juga bisa dianggap sikap yang kurang, sebab hal itu dianggap justru Dubes RI itulah yang diberi sanksi dan teguran, atas tindakan Australia. Bagaimana tidak, Australia yang berulah, justru pejabat RI yang ditarik sementara pejabat Australia dan diplomatnya tetap dihormati, aman dan enak-enak menjalankan segala kegiatannya โ€“ penyadapan yang dibentengi aparat negeri sendiri -. Sebab penarikan dubes itu tidak disertai (apalagi didahului) pemulangan dubes dan diplomat Australia. Kedubes Australia juga tidak diapa-apakan, apalagi ditutup. Padahal sesuai pemberitaan SMH dan Der Spiegel, di kedubes Australia itulah diantaranya alat dan sarana penyadapan itu berada.
Protagonist kok main sekongkol dengan antagonist. Film apa ini?? Yah permasalahan gak beres-beres.. jadi kesimpulannya penarikan Dubes RI itu hanya konsumsi publik saja yang akan habis dan tak akan ada reaksi tegas lagi. Sangat disayangkan pelaku utama dalam negeri ini mayoritas muslim, tidakkah berita itu sampai kepada mu? Allah SWT telah mengingatkan:
ูŠูŽุง ุฃูŽูŠู‘ูู‡ูŽุง ุงู„ู‘ูŽุฐููŠู†ูŽ ุขู…ูŽู†ููˆุง ู„ูŽุง ุชูŽุชู‘ูŽุฎูุฐููˆุง ุจูุทูŽุงู†ูŽุฉู‹ ู…ูู‘ู† ุฏููˆู†ููƒูู…ู’ ู„ูŽุง ูŠูŽุฃู’ู„ููˆู†ูŽูƒูู…ู’ ุฎูŽุจูŽุงู„ู‹ุง ูˆูŽุฏู‘ููˆุง ู…ูŽุง ุนูŽู†ูุชู‘ูู…ู’ ู‚ูŽุฏู’ ุจูŽุฏูŽุชู ุงู„ู’ุจูŽุบู’ุถูŽุงุกู ู…ูู†ู’ ุฃูŽูู’ูˆูŽุงู‡ูู‡ูู…ู’ ูˆูŽู…ูŽุง ุชูุฎู’ูููŠ ุตูุฏููˆุฑูู‡ูู…ู’ ุฃูŽูƒู’ุจูŽุฑู ู‚ูŽุฏู’ ุจูŽูŠู‘ูŽู†ู‘ูŽุง ู„ูŽูƒูู…ู ุงู„ู’ุขูŠูŽุงุชู ุฅูู† ูƒูู†ุชูู…ู’ ุชูŽุนู’ู‚ูู„ููˆู†ูŽ
Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu ambil menjadi teman kepercayaanmu orang-orang yang di luar kalanganmu. Mereka tidak henti-hentinya (menimbulkan) kemudharatan bagimu. Mereka menyukai apa yang menyusahkan kamu. Telah nyata kebencian dari mulut mereka, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka adalah lebih besar lagi. Sungguh telah Kami terangkan kepadamu ayat-ayat (Kami), jika kamu memahaminya. (TQS Ali Imran [3]: 118)
Kalian Pemuda Yang Berpengaruh tak patutlah jika hanya menjadi aktor pendukung. Negara ini terancam, maka kaum muslim di Indonesia terancam. Lihatlah apa yang diinginkan โ€œmerekaโ€ dari kandungan wilayah ini.. โ€œmerekaโ€ inginkan uranium setelah segunung emas. Dengan sikap kapitalis โ€œmerekaโ€ yang ditularkan, menjadikan sebagian pemodal dalam negeri ini ikut bertransformer menjadi kapitalist turunan. Yang dipikirkan hanya bagaimana aku kaya bagaimana aku kayaโ€ฆ aku ingin melindungi diri dan keluargaku dengan kayaโ€ฆ tak peduli siapa yang diatas ku dan siapa yang telah tertindas oleh kuโ€ฆ jiwa kapitalis yang merongrong untuk menindas kehidupan orang banyak karena segelintir mereka ingin eksis dan dipuja. Padahal sering diucapkan โ€œaku berlindung kepada Allah dari godaan syetan yang terkutukโ€. Hanya lah Allah SWT sebagai tepat berlindung kalianโ€ฆ bukan kekayaan yang dimilikiโ€ฆ dan tak gentarlah dihadapan musuh. Musuh yang menyerang dan memporak-porandakan hukum syariat.
Pertanyaan terbesarnya : Mengapa mereka inginkan kekayaan kaum muslimin ? jelas tujuan akhirnya untuk melaparkan kaum muslimin hingga kita tidak beradab dengan agama islam ini dan kita menjual keimanan secara pingsan.
Kita sebagai muslim yang tahu hal ini, tidak boleh diam membiarkannya begitu saja.

HR. Al-Bukhari no. 5196 dan Muslim no. 2736

Rasulullah shallallahu โ€˜alaihi wasallam juga mengisahkan:

ู‚ูู…ู’ุชู ุนูŽู„ูŽู‰ ุจูŽุงุจู ุงู„ู’ุฌูŽู†ู‘ูŽุฉู ููŽูƒูŽุงู†ูŽ ุนูŽุงู…ู‘ูŽุฉู ู…ูŽู†ู’ ุฏูŽุฎูŽู„ูŽู‡ูŽุง ุงู„ู’ู…ูŽุณูŽุงูƒููŠู’ู†ู ูˆูŽุฃูŽุตู’ุญูŽุงุจู ุงู„ู’ุฌูŽุฏู‘ู ู…ูŽุญู’ุจููˆู’ุณููˆู’ู†ูŽ ุบูŽูŠู’ุฑูŽ ุฃูŽู†ู‘ูŽ ุฃูŽุตู’ุญูŽุงุจูŽ ุงู„ู†ู‘ูŽุงุฑู ู‚ูŽุฏู’ ุฃูู…ูุฑูŽ ุจูู‡ูู…ู’ ุฅูู„ูŽู‰ ุงู„ู†ู‘ูŽุงุฑู ููŽุฅูุฐูŽุง ุนูŽุงู…ู‘ูŽุฉู ู…ูŽู†ู’ ุฏูŽุฎูŽู„ูŽู‡ูŽุง ุงู„ู†ู‘ูุณูŽุงุกู

โ€œAku berdiri di depan pintu surga, ternyata kebanyakan yang masuk ke dalamnya adalah orang-orang miskin, sementara orang kaya lagi terpandang masih tertahan (untuk dihisab) namun penghuni neraka telah diperintah untuk masuk ke dalam neraka , ternyata mayoritas yang masuk ke dalam neraka adalah kaum wanita.โ€ (HR. Al-Bukhari no. 5196 dan Muslim no. 2736)

olgorithm dedication (part1)

starting to open minded about “why i here”

absolutely i can’t explain exactly because it was held by Allah.. his qadla..

his qadla, why i live in here, this situation, still have parents live, why i woman, and soon..

his qadla why i have life..

and about qadar… when i can using the furqon to dedicate something.. and choose syari’ah well i’m not fall interrupted..

i reminder about surah ar-rad:11

that there is no change without i change what include me and give impact the area..

about qadar… he gives me potentialย  where is no difference with others.. as islam learn me that there is no different honours for male and female

and the potential of furqon has khasiyat..

i’ve to choose what i do and be liable with my dedicates..

the dedicates are two point.. support islam or unable islam..

so like options do i wanna enter to paradise (firdaus) or not..

Dari Abi Hurairah ra. berkata bahwa Rasulullah SAW bersabda, โ€œSetiap ummatku pasti akan masuk surga, kecuali yang tidak mau.โ€ Shahabat bertanya, โ€œYa Rasulallah, siapa yang tidak mau?โ€ Beliau menjawab, โ€œMereka yang mentaatiku akan masuk surga dan yang menetangku maka dia telah enggan masuk surga.โ€
Dari Abi Said bahwa Rasulullah SAW bersabda, โ€œBila ahli surga telah masuk surga dan ahli neraka telah masuk neraka, maka Allah SWT akan berkata, Orang yang di dalam hatinya ada setitik iman, hendaklah dikeluarkan. Maka mereka pun keluar dari neraka.โ€
Dari Anas ra. bahwa Rasulullah SAW bersabda, โ€œDikeluarkan dari neraka orang yang mengucapkan dan di dalam hatinya ada seberat biji dari kebaikan.โ€
Rasulullah Saw bersabda: โ€œSemua ummatku akan masuk surga, kecuali orang yang enggan (tidak mau).โ€ (HR Bukhori 22/248)

and i know the hadist rasool about 70.000 people will join to heaven without hisab.. who they never asking to ruqyah, estimating future, and doing syirik…

i reminder that phrase about islam will prevail with or without me..

i’ve to dedicate my self for struggle in islam

my musyrifah said to me… that should my good deed not only about praying fardlu..

and the fact in my activities shows me half more i do mubah

in my half ages more i only do mubah… last no caring haraam..

last no thinking about islam..

and what about my sunnah even my fardlu a’in ?

and knowing that my fardlu a’in still only about praying fardlu…

muhasabah » Think Who I am (part.1)

to this day I work in an agency guidance that the majority of children aged 12 years and 15 years .. human periods which may or easy once commented …
and inevitably I have to admit , even though I have a salary below $ 100US … and I take advantage of it over to the facilitation of discourse in the form of sentences babies . discussion with the phrase baby … yes , it was my project today … I said earlier that my side job besides me still as undergraduate students in engineering of information systems …
when on Friday ( Jumma moubaroook ) 22 november 2013 , I found a reprimand by my musyrifah … she asked me, where I preach about Islam ? Who Did I? ( tutor or student or whatever )
silent until I realized my life was supposed to be a priority as a believer (mukmin).. not a student who is becoming a mukmin , but a mukmin who was a student .. Islamic da’wah carrier being a student .

logic like that , make me slam the steering wheel … becoming priority for that project from the sideline like as before. Why should the project ? ” discourse in the form of baby sentences ” which discusses the relevance of learning material with Islam . religion of Islam is not just the science of monotheism but there is an urge to think of the people .. I coached the boys-girls with the critical attitude directed .. tell them that theirย  learning curriculum any compromised on against islam … materials democracy given into their age … the opponents of Islam want to spawn faulty thinking into their age ..

I say : I’m not going to sweep mud in the mud unless it is dry and flat , making the floor, then can I paint on .

releasing of man from a private evilย  into good person is doing change his understandingย  .. I believe that the sentence is stronger than the effect of the statement ” implied phrase ” of the symbol

return to the topic … then project it will inevitably have to sacrifice my income at the agency .. prosperty of God is not just there in dunya .. I remind» ringing when dad said that my undergraduate degree to go to graduate school and I agreed it was not to look for a job .. it was a job requirement .. and a financial bonus of a good working drive me stratified two tomorrow .. ( aamiin ) » My project was a step in favor of the Islamic …
although I had seen in the liberal - capitalist who is currently the financiers in the institution where I work » why so ? tangible proof of their income from the parents of children 63.90 % for his family and the rest of the worth of 36.10 % for salaries and agency needs .. she looks real tutors taxing workers .. either intentionally starve the power to perpetuate the curriculum democracy in children .. or investors who incidentally Muslims did not know at all ..

I’m sure their blessing unbelievers merely the world alone .. no more than blessed believer .. of these events encouraged me to be a staunch believer .. and optimistic critical movement of children in institutions that would destroy the democratic system .. restore the pristine state of the institution as a place of learning that human obedient to Islam .. looking for a place to learn the greatness of God ..

so optimistic to provide facilities ” sentence discourse baby ” of the revenue … and hope Allah guide me ..

WANTED : Copepods Spread and alive in Fresh Water. Willful or No-willful ?

for last a week, i was founding zoo-plankton size 2mm came out from shower. i’ve collected by thick tissue which covered on top the lid of shower.ย  about 5 seconds there are 2 copepods (well i known at wikipedia) goes out with fresh water. the first day i knew it when i wanna boiled water for cooking but in there is any live like insect. i release and look deeply to describe it. They have tiny legs and can swim OMG and their inner body is transparent.

then my questions come out:

1. does it bring symptoms? what viruses called ?ย grow up with ? they’re colony, so dangerous ? does it die with boiling temperature ? oh no the viruses. because of mose-grown well in vacuum the saving water ? i know that vacuum area no alive except the microba which grow up with glocuse and produce CO2 untill changes the liquid in to alcohol fermentation and bring soda too. but the fact is they alive n fresh water which saved in vacuum big 2000l tube. ummm because of the monster tube no made from stainless ?

but there is nothing without Allah

i’ve read some article at


and the resume above articles are


to be continued—>